1–16 termék, összesen 46 db

Filter Products Showing 1 - 16 of 46 results
Keresés ár szerint
Price Range
-15%
6.847 Ft29.700 Ft
-22%
4.950 Ft13.004 Ft
-42%
6.608 Ft26.694 Ft
-32%
9.668 Ft10.716 Ft
-42%
19.078 Ft31.272 Ft
-31%
8.769 Ft33.607 Ft
-20%
7.927 Ft17.998 Ft
-28%
9.150 Ft22.875 Ft
-34%
21.709 Ft33.966 Ft
-20%
10.160 Ft33.544 Ft
-15%
7.142 Ft 6.068 Ft
-50%
15.879 Ft25.156 Ft
-30%
10.113 Ft10.278 Ft
-28%
12.407 Ft17.388 Ft
-27%
4.060 Ft25.001 Ft

Szőnyeg kiváló minőségben

A szőnyeg tökéletesen alkalmas arra, hogy az otthonunk hangulatát lenyűgözővé varázsoljuk. Bár csak egy kisebb volumenű dologról van szó, néha valóban csak egy dekoráció kicserélésére van szüksége az otthonunknak ahhoz, hogy tökéletesen meg tudjon újulni. Kínálatunkban széles választékban találkozhatsz alternatívákkal. A méltán népszerűvé vált shaggy szőnyegtől kezdve, gyakorlatilag az összes népszerű termék megtalálható nálunk is. Az ember már régóta örömét leli a szőnyegek használatában. Nem is csoda, hiszen ki nem szeret egy kényelmes szőnyegen elkávézgatva elmerülni az élet nagy kérdéseiben. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki szívesen:) A szőnyegszövés a legrégibb kézműves technikák egyike.Homérosz Iliász című művében, vagy akár az Ótestamentumban is említik ezt a kézműves mesterséget. Ennek ellenére kevés az irásos anyag, melyből a tudósok következtetni tudnának az első szőnyeg születésének pontos időpontjára. Tehát eredete sem földrajzilag, sem pedig időben nem határozható meg. Mindazonáltal a legtöbb kutató egyetért abban a tényben, hogy nagy valószínűséggel a közép-ázsiai nomád törzsek kezdték el a szőnyegek elkészítését és innen terjedt tovább mindenhová a világon. A mai ismert legrégibb darab az 1940-es években került elő, nem máshol, mint a szibériai Atlanti-hegységben. A körülötte talált többi tárgy is azt a teóriát erősítette meg, hogy nagy valószínűséggel nomád népcsoport készítette, mely vándorló életmódot folytatott. Az Ermitage Múzeum őrzi ezt a páratlan szőnyegleletet, mely a "Paziriki szőnyeg" néven vált híressé.
szőnyeg, szőnyegek, szőnyeg vásárlás

A szőnyeg hódító útjának kezdetei

A keleti szőnyeg legfontosabb kereskedelmi központja Bakhara városában volt. Érdekesség, hogy a bakhara szőnyeg még a mai napig ismert és a különböző törzsi motívumok kombinációjából álló mintát figyelhetünk meg rajta. A közismert városi verziója ennek a gyönyörű termékenk a XVI századi fellendült kereskedelemnek köszönhetően alakulhatott ki. Mivel a megrendelések száma már a kezdeti stádiumban is óriási volt, ezért számos szőnyeg műhely alakult ki a nagyobb városokban, hogy ki tudják szolgálni a felmerülő igényeket. Ezekben a műhelyekben szerencsére még nagyobb mennyiségű és még kiválóbb minőségű szőnyeg elkészítésére volt lehetőség. Érdekesség, hogy míg a falusi szőnyeg vagy a nomád szőnyeg esetén általában "emlékezetből készült" el , a városokban már kifejezetten szakma alakult ki ezeknek a kiváló minőségű szőnyegeknek a megtervezésére. A szőnyegkészítők egy pontos tervrajz alapján hozzák létre ezeket a meseszép darabokat. Tehát a szőnyegkészítésnek is meg van a maga aprólékos és precíziós menete. De lássuk, hogy készülnek ezek a gyönyörű otthon dekorációs tárgyak.

A szőnyeg csomózás menete

Első lépés a felvetőszálak felrakása minden esetben. Ezeknek anyaga lehet gyapjú, pamu vagy selyem. Egyébként a szőnyeg minőségét nagyban befolyásolja ezeknek a felvetőszlaknak a mennyisége. Minél több felvetőszálat raknak rá, annál minőségibb lesz a szőnyeg. Második lépésként  a vízszintes keresztszálakból egy vékony sávot készítenek. Harmadik lépés pedig nem más, mint a csomózás. Egy csomót két vagy három keresztszál felrakása követ. Ezt a két három sor keresztszálat vasfésűvel tömörítik. Ezt pedig újra egy sor csomó követi és a folyamat így ismétlődik tovább egészen addig, ameddig el nem érkezünk a csomózási folyamat végéhez. A csomózási folyamatot keresztszálakkal fejezik be. A felvetőszálakból a végén rojtokat készítenek és ezek lesznek meghatározói a termék egészének. Láthatjuk tehát, hogy a szőnyegkészítés egy rendkívül komplex folyamat, amely aprólékosságot és remek kézügyességet kínál. Ezt a tradíciót a mai napig őrzik, hogy igazán minőségi szőnyegek kerüljenek az otthonotokba. Kínálatunkban többféle mintával és színnel rendelkező gyönyörű szőnyegekkel találkozhattuk. Gondosan válogattuk össze őket, hogy minden stílusú otthonba tökéletesen passzoljanak. Mind a neobarokk, mind pedig a skandináv a modern és loft stílusú otthonokba kínálunk kiváló minőségű szőnyeg alternatívát. Nézz körbe kínálatunkban, mert biztosan nem fogsz csalódni az új szőnyegedben. Amennyiben pedig bármi kérdésed felmerülne, keresd mindig segítségre kész ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állnak rendelkezésedre, bármilyen problémáról is legyen szó. Szőnyegeinket ingyenes szállítással és 100% garanciával kínáljuk nektek, így biztosítva a tökéletesen rizikó mentes vásárlást. Merülj el a szőnyegeket meseszép világában velünk!